Οι εμποροϋπάλληλοι είπαν για μια ακόμη φορά «Ποτέ την Κυριακή»

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή των Βαΐων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με αίτημα την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Όπως αποδείχθηκε, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που επέβαλε η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο, επιτάχυνε τα λουκέτα και τις απολύσεις, διέλυσε τις εργασιακές μας σχέσεις, μας έκανε εργαζόμενους – λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα ανάπαυσης και γιγάντωσε την ανασφάλιστη εργασία», υπογράμμιζε σε ανακοίνωσή της η ΟΥΙΕ, στο πλαίσιο του καλέσματός της για τη συγκέντρωση στην Αθήνα, που έγινε στην Ερμού, στο Σύνταγμα.

Την απεργία στήριζαν η ΑΔΕΔΥ και η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ, το οποίο σε ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση «άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της για κατάργηση του Ν. 4177/13, την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου απαγόρευσης του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s