Ψήφισμα για «το δικαίωμα στην εργασία» από Ελλάδα, Μεξικό, Ινδονησία και Αίγυπτο

Ψήφισμα με θέμα «το δικαίωμα στην εργασία», έφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που εδρεύει στη Γενεύη, η Ελλάδα, το Μεξικό, η Ινδονησία, η Ρουμανία και η Αίγυπτος. Το ψήφισμα αποτελεί την αρχή για σειρά πρωτοβουλιών στον συγκεκριμένο τομέα.

Κατά την επίσημη παρουσίαση του ψηφίσματος ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος, πρέσβης Α. Αλεξανδρής, αναφέρθηκε στα υψηλά επίπεδα ανεργίας -ειδικά των νέων- σε πολλές χώρες του κόσμου, τονίζοντας: «Με βάση σειρά διεθνών συμβάσεων, αλλά και σε πολλά Συντάγματα κρατών μελών του ΟΗΕ, το δικαίωμα στην εργασία αναγνωρίζεται ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα».

Υπογράμμισε ότι «παρά το σημαντικό έργο και τη συσσωρευμένη εμπειρία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας σε αυτόν τον τομέα, είναι σκόπιμο το Συμβούλιο να αυξήσει την ευαισθητοποίησή του και να εξετάσει το θέμα από τη σκοπιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Στο ψήφισμα προβλέπεται η σύνταξη σχετικής έκθεσης της Ύπατης Αρμοστείας, η οποία θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον ερχόμενο Μάρτιο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s