Μπλόκο της Κομισιόν στο σχέδιο της Ελλάδας για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης

Σε μια απαράδεκτη, ανάλγητη κίνηση προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της χώρας μας, όσον αφορά στο σχέδιο της για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την καταπολέμηση της φτώχιας. Όπως καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), απέκλεισε τη χώρα μας από τις εκθέσεις του προγράμματος Annual Growth Survey (AGS), βάσει των οποίων προσαρμόζονται οι πολιτικές που εφαρμόζουν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η ίδια η επιτροπή.

Το πρόγραμμα AGS, ανάμεσα σε άλλα, έχει να κάνει και με την καταπολέμηση της φτώχειας (συμπεριλαμβάνει και την παιδική φτώχεια). Τα συμπεράσματα αυτών των εκθέσεων βοηθάνε ώστε να παρακολουθούν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόζουν τα κράτη μέλη αλλά και η ίδια η Ε.Ε, αλλά και φυσικά να τροποποιούν αυτές τις πολιτικές όπου κρίνουν ότι πρέπει να γίνει.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως πρόκειται για έναν ακόμα εκβιασμό των Ευρωπαίων και των δανειστών κατά της χώρας μας, προκειμένου να εφαρμόσει τις μνημονιακές πολιτικές, αφού η δικαιολογία που δόθηκε συγκλίνει σε αυτό: «Η έκθεση για την Ελλάδα θα δημοσιευθεί πιο μετά, και αφού έχουν συμπεριληφθεί τα συμπεράσματα από τις επαφές μετά τις δηλώσεις του Eurogroup στις 20 & 24/02/2015», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν (ΕΔΩ – σελ. 3, υποσημείωση 4).

«Γίνεται φανερό λοιπόν το μέγεθος της ανάλγητης απόφασης να αποκλειστεί η Ελλάδα από το πρόγραμμα αυτό, την ίδια στιγμή που η χώρα μας βιώνει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά», υπογραμμίζει το ΜΚΙΕ και αναρωτιέται: «Γιατί κάποιοι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τιμωρούν τη χώρα μας, ενώ το ελάχιστο που θα έπρεπε να γίνεται αυτή τη στιγμή είναι να διερευνηθούν οι τρόποι με τους οποίους θα φτάσει η απαραίτητη βοήθεια στα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού που έχουν πληγεί τόσο βάναυσα από τα 5 χρόνια λιτότητας;»

Θυμίζουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνει το ΜΚΙΕ,ότι πάνω από 6 εκατομμύρια συμπολίτες μας ζουν κάτω ή κοντά στο όριο της φτώχειας. «Θα κοιτάξει επιτέλους να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους ή θα βοηθάει μόνο τις τράπεζες; Το πρόβλημα πλέον αγγίζει τα όρια της Γενοκτονίας. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τα συμπεράσματα από τις επαφές», υπογραμμίζει και καταλήγει μια μια ρητορική ερώτηση: «Έτσι εννοούν την Αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. οι εταίροι μας;».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s