Συνάντηση Σκουρλέτη με Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε την Πέμπτη με μέλη του προεδρείου και της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν τον υπουργό Εργασίας σχετικά με τα καταστροφικά αποτελέσματα, για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Επίσης, κατέθεσαν τα αιτήματά τους για τις κατώτερες αμοιβές, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για τους ελέγχους τήρησης της εργατικής νομοθεσίας και για την επαναφορά εργατικών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε διεξοδικά στο σύνολο των νομοθετικών πρωτοβουλιών οι οποίες προωθούνται, προκειμένου να αντιστρέψουν την σημερινή πραγματικότητα στις εργασιακές σχέσεις. Ειδικότερη αναφορά έκανε στις επερχόμενες ρυθμίσεις για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την ισχύ και το εύρος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την ουσιαστική ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s