ΟΙΥΕ: «Αμ’ έπος αμ’ έργον» τα λεχθέντα για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να κατοχυρώσουμε στην πράξη και να αποτυπώσουμε στη νέα νομοθεσία.

Ως δείγματα γραφής προς «τη σωστή κατεύθυνση» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) τις εξαγγελίες των νέων υπουργών για την εργασία και ιδιαίτερα αυτά για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα (επαναφορά ΣΣΕ, ΟΜΕΔ και κυριακάτικης αργίας, κατώτατος μισθός 751 ευρώ κτλ.).

«Εμείς, από την πλευρά μας και σε κάθε περίπτωση», σημειώνει, «έχουμε το ιστορικό καθήκον ως εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και ειδικά στον ιδιωτικό τομέα να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να κατοχυρώσουμε στην πράξη και να αποτυπώσουμε στη νέα νομοθεσία, όλα τα δίκαια αιτήματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας, τα οποία άμεσα οφείλει να προωθήσει η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες».

Για αυτό, «αναμένουμε και καλούμε τη νέα κυβέρνηση, να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΥΕ
Σχετικά με τις εξαγγελίες της νέας Κυβέρνησης

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας στη χώρας μας και ειδικά οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, μετά από 5 χρόνια εξοντωτικής μνημονιακής πολιτικής, η οποία σάρωσε στο πέρασμα της το σύνολο σχεδόν των εργασιακών δικαιωμάτων και φτωχοποιήθηκε βίαια από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, μίλησε και στην κάλπη.

Οι μικροί και μεγάλοι αγώνες που έδωσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και στην εγκαθίδρυση της εργασιακής ζούγκλας του 21ου αιώνα, δεν μπορούν παρά μόνο να δικαιωθούν μετά την αποτύπωση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων τους.

Τα πρώτα δείγματα γραφής των νέων Υπουργών με τις δηλώσεις τους, κατά την παραλαβή των Υπουργείων, σε ό,τι αφορά τα παραπάνω ζητήματα, είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Σημειώνουμε τις πρώτες θετικές δεσμεύσεις για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την αποκατάσταση της λειτουργίας του ΟΜΕΔ και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με επαναφορά της καθολικής δεσμευτικότητας / υποχρεωτικότητας ως προς την εφαρμογή τους, την πλήρη επανακαθιέρωση των προστατευτικών διατάξεων του εργατικού δικαίου, τη διασφάλιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης σε αναδιανεμητική βάση με παράλληλη ενίσχυση των εσόδων της για την κατοχύρωση των συντάξεων μας, την ουσιαστική κοινωνική προστασία των ανέργων, την επαναφορά της Κυριακής – Αργίας και της απαγόρευσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Εμείς, από την πλευρά μας και σε κάθε περίπτωση, έχουμε το ιστορικό καθήκον ως εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και ειδικά στον ιδιωτικό τομέα να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να κατοχυρώσουμε στην πράξη και να αποτυπώσουμε στη νέα νομοθεσία, όλα τα δίκαια αιτήματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας, τα οποία άμεσα οφείλει να προωθήσει η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε και καλούμε τη νέα κυβέρνηση, να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Για την ΟΙΥΕ

Advertisements